diumenge, 14 d’abril del 2019

Miracles de Jesús (crea)

Aina M. Roig Torrens. Proposta curs “Metodologies actives. Opció: CREA
Treballam el BLOC 3: Jesucrist, compliment de la Història de la Salvació. Els signes del regne: els Miracles.
Per alumnes de 5è de primària.
TITOL: “El Superheroi en acció”
REPTE:
Es divideix la classe en petits grups heterogenis de tres o quatre alumnes per treballar de manera cooperativa. El seu Repte serà crear un còmic titulat “El Superheroi en acció”,cada grup haura de transformar la història del miracle que haurem vist del video “Guarició d’un paralític”, creant personatges de ciencia ficció. És a dir, hauran de personalitzar la història.
MATERIALS/ RECURSOS / INSTRUMENTS:
video del miracle: https://youtu.be/T5yJioyM63U. ; cartolines din A3, ordinador. Exemples de còmic. El mestre farà de guia en el procés.
TEMPORALITZACIÓ: 4 sessions
PROCEDIMENT:
Sessió1: El mestre possa el video de la lectura: Mc 2; 1-12, https://youtu.be/T5yJioyM63U  i els alumnes presten atenció. Seguidament feim una rutina de pensament “paraula-idea-frase”sobre el video i en feim una posada en comú i una reflexió de totes les aportacions.
Sessió2: A partir de la idea que tenen els infants de la sessió anterior, els proposam fer una historieta de còmic inventant uns personatges i un superheroi que serà Jesús. Interpretaran el miracle del paral·litic però amb una versió inventada per ells. Es realitzara de manera grupal, primer faran una distribució de tasques, escriuràn els dialegs i començaran amb la creació dels personatges. El mestres els facilitara plantilles de com fer un còmic. I també tendran opció de buscar idees per internet.
Sessió3: Continuaràn la feina i a una cartolina din A3 plasmaran el resultat.
Sessió4: Cada grup exposarà el seu còmic a la classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.