divendres, 7 de juny del 2019

Els quatre evangelistes


Títol: Els quatre evangelistes
-        Aquesta proposta d’aplicació va dirigida als alumnes de 4t d’ESO de l’IES Felanitx. En general és un grup aplicat, feiner i que respon amb bona actitud als elements i temes plantejats a classe.
Temporització
En principi aquesta activitat està pensada perquè duri dues sessions (de 55 minuts). Per tant, aquesta activitat ens ocuparà dues setmanes ja que només es disposa d’una sessió per setmana.
Objectius
L’objectiu principal d’aquesta activitat és donar a conèixer als alumnes les persones que hi ha darrere els quatre evangelis per tal de conèixer qui eren, la data de composició dels escrits, els destinataris, com presentaven Jesús i els símbols respectius dels quatre evangelistes.
Competències clau
Competència lingüística: Assoliment i ús de forma adequada del llenguatge cinematogràfic
Competència digital: Motivació per l’aprenentatge i la millora fent ús de les tecnologies.

Continguts
Amb aquesta activitat pretenem treballar el contingut sobre la persona transformada per la trobada amb Jesús. Partint de la base dels evangelis com a textos escrits amb la intenció de comunicar que Jesús és el Messies.

Activitats planificades
Treball d'INVESTIGACIÓ sobre els quatre evangelistes:

Missió: Qui eren els quatre evangelistes?

Paraules clau: Joan, Marc, Mateu, Lluc, Èfes, Antioquia, Nou Testament, Fets dels Apòstols, Àguila, Lleó, Brau, Home, Roma

Busca i selecciona: 
Busca, on creguis convenient, informació sobre els quatre evangelistes. Cal cercar i seleccionar la següent informació de cada un dels quatre:

Què sabem de l'autor
Data de composició
Destinataris
Com presenta Jesús
Símbol de l'evangelista (busca una fotografia d'alguna obra d'art)

Aquí tens, a mode d'orientació, una selecció de websites que et poden ajudar, així i tot, hauràs de cercar tu mateix altres fonts d'informació per recopilar tot el que et deman.

Altres...

Analitza i valora:

Analitza, valora i contrasta les diferents fonts i la informació que d'elles es desprèn. A partir d'aquí extreu les conclusions de cada evangelista.

Conclou:
Per concloure el treball, realitza una una taula sinòptica amb la informació ordenada que has pogut extreure dels quatre evangelistes.

Metodologia i material
La metodologia que s’emprarà serà l’explicació del professorat complementada amb suport informàtic (powerpoint) i la recerca per part dels alumnes a diferents plataformes informàtiques i/o llibres de text.
Estàndards d’aprenentatge
-Expressa judicis respectuosos sobre la novetat que la trobada amb Crist ha introduït en la forma d’entendre el món, segons les biografies seleccionades.
-Crea i comparteix textos, videoclips, curts, per a descriure les conseqüències que en la vida dels cristians ha suposat la trobada amb Crist.

Avaluació
S’avaluarà el treball realitzat pels alumnes durant les diferents fases que es proposen. Les correccions es duran a terme pel professor. Al final de la sessió els alumnes hauran de lliurar l’activitat d’investigació. Així mateix, 20 minuts abans de finalitzar, els alumnes hauran d’elaborar un resum amb els continguts que hagin après o els hagin agradat més juntament amb una opinió personal o conclusió sobre els quatre evangelistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.