dijous, 16 de maig del 2019

Lapbook de la Bíblia (Crea)


Victoria Gual - Lapbook de la Bíblia 💜


ACTIVITAT DE TRANSFERÈNCIA: CREA

TÍTOL: Lapbook la Bíblia, la Paraula de Déu.

REPTE: Es tracta de dissenyar un lapbook sobre el llibre de la Bíblia on es vegi reflectit què és, les seves parts, els llibres que la composen, a més de posar alguns noms de personatges bíblics que coneguin (Moisès, Noè, Jesús, Maria, Josep, Adam i Eva, els dotze apòstols, Cain i Abel, el rei David, els reis Mags,...).

MATERIALS: Per dur a terme l'activitat es necessitaran material fungible: cartolines, post it, pintures, retoladors, fols de colors, llapissos, gomes, cola i celo... i la Bíblia, ordinador i pissarra digital.

DESTINATARIS I TEMPORALITZACIÓ: aquesta activitat va dirigida als alumnes de 2n per dur-la a terme durant el primer trimestre. Aproximadament la proposta està pensada perquè duri unes 5 sessions de 55 minuts.

PROCEDIMENT: la mestra explicarà ensenyant un exemple visual en què consisteix l'activitat. Com a objectiu final és aconseguir realitzar per parelles un lapbook de la Bíblia on es vegin reflectides les principals característiques d'aquesta. A continuació estan seqüenciades les sessions depenent de les tasques que es vagin elaborant.
      1. Sessió: selecció de parelles i comencen a cercar informació sobre el significat de la Bíblia i les seves parts, organitzar la tasca en un full Dina 3 (en brut de manera esquemàtica).
      2. Sessió: classificar els llibres de la bíblia depenent si són de l'antic o el nou testament. Organitzar-ho.
      3. Sessió: destriar els personatges de la Bíblia que coneixen (amb imatges que la mestra els dóna) i classificar-los segons l'època en la qual apareixen al llibre sagrat.
      4. Sessió: finalitzar la tasca sobre la cartolina organitzant tota la informació recollida.
      5. Sessió: exposició del treball realitzat davant els companys i explicar la tasca feta i com ha estat elaborada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.